آیا اسکولیوز در ازدواج موثر است؟ راه های درمان اسکولیوز

آیا اسکولیوز می تواند بر ازدواج تاثیر بگذارد؟ اسکولیوز یکی از شایع ترین ناهنجاری های ستون فقرات است که در آن ستون فقرات به جای اینکه به شکل عمود با قوس های طبیعی باشد، به طرف یک سمت به صورت غیر طبیعی خم می شود. اگرچه اسکولیوز در بسیاری از موارد شدید نیست، اما می تواند درد شدید و محدودیت حرکتی ایجاد کند. در نتیجه، سوالی که مطرح می شود این است که آیا اسکولیوز می تواند بر روابط زناشویی و ازدواج افراد مبتلا تاثیر بگذارد؟ در این مقاله به بررسی تاثیر اسکولیوز بر ازدواج و راه های مقابله با چالش های احتمالی خواهیم پرداخت.

ناهنجاری اسکولیوز

اسکولیوز انحنایی است که در ستون فقرات به وجود می‌آید. متخصصین ارتوپد بر این باورند که درمان نکردن اسکولیوز مشکلاتی را در آینده برای افراد به وجود می‌آورد. افراد مبتلا به اسکولیوز که قوس ستون فقرات آن‌ها بیشتر از ۵۰ درجه است و آن را درمان نکرده‌اند ممکن است در سن بزرگسالی دچار کمردرد مخصوصاً در بخش پایینی کمر شوند. یکی از دغدغه‌های افراد وجود اسکولیوز در ازدواج است، زیرا نمی‌دانند که آیا این مسئله در ازدواج آن‌ها تاثیر دارد و یا خیر.

کسانی که به بیماری اسکولیوز مبتلا می‌شوند، در ستون فقرات خود منحنی شبیه به حرف S انگلیسی مشاهده می‌کنند. هر چند که عوامل مختلفی می‌تواند باعث بروز آن در دوره‌های سنی مختلف شود، با این حال سنین بلوغ و بازه زمانی 10 تا 12 سالگی از مهم‌ترین دورانی است که انحراف در ستون فقرات را مشاهده می‌کنید.

علت اسکولیوز چیست؟

آیا ازدواج با اسکولیوز امکان پذیر است؟

دکتر عبدالله‌هادی جراح فوق تخصص اسکولیوز و کیفوز می‌گوید که بسیاری از بیماران مبتلا به اسکولیوز نگران آینده خود و حتی ازدواج هستند؛ با این حال اسکولیوز قابل درمان است و در صورتی که درمان شود ممکن است که برای ازدواج فرد مشکلاتی را به وجود نیاورد. همچنین این بیماری با بچه دار شدن و زایمان نیز تناقضی ندارد. باید اضافه کرد خانم ‌هایی که دچار اسکولیوز هستند می‌توانند ازدواج کنند و حتی می‌توانند بچه دار شوند اما باید در دوران بارداری حتماً با پزشک زنان خود در ارتباط باشند و درباره نحوه ی زایمان با او صحبت کنند.

به گفته جراحان ستون فقرات و دیسک فلوشیپ، بسیاری از بیماران مبتلا به اسکولیوز نیاز به درمان جراحی ندارند و ممکن است که با روش ‌های غیر جراحی نیز درمان شوند.

اسکولیوز در زنان بیشتر از مردان اتفاق می‌افتد و در کودکان نیز از سنین ۱۰ تا ۱۲ سالگی رخ می‌دهد که در صورت بروز علائم باید به پزشک معالج مراجعه شود.

تاثیر اسکولیوز بر روابط زناشویی

اسکولیوز می تواند تا حدی بر روابط زناشویی تاثیر بگذارد. انحراف ستون فقرات در اسکولیوز، باعث ایجاد درد و محدودیت حرکتی می شود. این مسئله می تواند فعالیت های روزمره و روابط جنسی زوجین را تحت تاثیر قرار دهد. به عنوان مثال، فرد مبتلا به اسکولیوز ممکن است در هنگام آغوش گرفتن یا رابطه جنسی درد داشته باشد. همچنین، خستگی و کوفتگی عضلانی ناشی از اسکولیوز می تواند باعث کاهش میل جنسی شود.

اما این بدان معنا نیست که افراد مبتلا به اسکولیوز نمی توانند روابط زناشویی و رضایت بخشی داشته باشند. با مشورت با ارتوپد و فیزیوتراپ، می توان راه حل هایی برای کاهش درد و بهبود وضعیت پیدا کرد. همچنین، ارتباط خوب با همسر و صحبت راجع به نیازهای یکدیگر، کمک زیادی می کند.

درک و حمایت همسر از اهمیت بالایی برخوردار است. با برنامه ریزی صحیح، زوجین مبتلا به اسکولیوز هم می توانند روابط عاشقانه و رضایت بخشی داشته باشند.

نکاتی برای زندگی مشترک زوج های مبتلا به اسکولیوز

زوج هایی که یک یا هر دوی آن ها مبتلا به اسکولیوز هستند، می توانند با رعایت نکات زیر، زندگی مشترک بهتر و راحت تری داشته باشند:

  • حتماً تحت نظر پزشک متخصص باشید و درمان های تجویزی از جمله فیزیوتراپی را به طور مرتب انجام دهید تا علائم کنترل شود.
  • برای کاهش فشارهای وارده به ستون فقرات، تخت خواب، صندلی و وسایل منزل را مناسب شرایط خود تهیه کنید.
  • ورزش هایی مثل شنا، یوگا و حرکات کششی را برای تقویت عضلات و افزایش انعطاف پذیری مفاصل انجام دهید.
  • حمل اجسام سنگین، خم شدن های مکرر و حرکات پرفشار را محدود کنید.
  • به همسرتان در انجام کارهای سخت منزل کمک کنید تا از بار کاری او بکاهید.
  • درد و ناراحتیتان را با همسرتان در میان بگذارید تا بتواند شما را درک کند.
  • صبور باشید و از همسرتان حمایت کنید.
  • از طعنه و سرزنش در مواقعی که همسرتان قادر به انجام کاری نیست، بپرهیزید.

با کمی تلاش، مهربانی و حمایت متقابل، می توانید به زندگی زناشویی سالم و شادی حتی با وجود ناهنجاری های مانند انواع انحراف های ستون فقرات، دست یابید.

علائم انحراف ستون فقرات چیست؟

اسکولیوز ممکن است در همان نوزادی آغاز شود که به آن اسکولیوز مادرزادی گفته می‌شود و یا اینکه علائم آن را در بزرگسالی مشاهده کنید.

یکی از شایع‌ترین انواع آن که معمولا در بزرگسالی نمایان می‌شود، اسکولیوز ایدیوپاتیک است که از سن 10 سالگی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. علائم آن معمولا با موارد زیر قابل شناسایی است:

  • عدم تقارن در قفسه سینه
  • برجستگی بیشتر در یک طرف باسن
  • بالاتر بودن یکی از شانه‌ها

هرچند کمر درد و اختلالاتی که در عملکرد قلب و ریه رخ می‌دهد نیز می‌تواند از علائم این بیماری باشد.

اسکولیوز چه علائمی دارد؟

اهمیت درمان به موقع اسکولیوز

در صورتی که درمان به موقع و زودهنگام توسط جراح ارتوپد انجام شود این بیماری هیچ مشکلی برای بزرگسالان و همچنین کودکانی که در سن رشد هستند به وجود نمی‌‌آورد اما روش‌های غیر درمانی برای این بیماری شامل گچ گرفتن، بریس و تمرینات بدنی می‌باشد.

درصد به وجود آمدن اسکولیوز در نزدیک بلوغ بیشتر است بنابراین افراد زودتر می‌‌توانند جلوی پیشرفت و رشد آن را بگیرند اما اگر این انحراف ستون فقرات در سن پایین‌تر اتفاق بیفتد با بزرگ شدن فرد این بیماری نیز رشد می‌کند.

معمولا اسکولیوز در افراد اکتسابی و مادرزادی می‌باشد. از نظر برخی از جراحان ارتوپد و متخصصین ستون فقرات، اسکولیوز‌های مادرزادی با انجام عمل جراحی نتیجه رضایت بخش و مطلوب‌تری را به وجود می‌‌آورد. بنابراین اگر دچار اسکولیوز مادرزادی هستید نگران آینده و ازدواج خود نباشید، زیرا این مورد با درمان قابل حل است، به خصوص اگر به موقع متوجه انحراف در ستون فقرات شوید و برای درمان اقدام کنید.

درمان اسکولیوز قبل از ازدواج

اسکولیوز در زنان شایع‌تر از مردان است. به همین دلیل بهتر است که هر چه سریع‌تر برای درمان آن اقدام شود. اگر منحنی بزرگ و شدید باشد، ممکن است با گذشت زمان وضعیت آن شدیدتر شود، از این رو می‌توانید قبل از ازدواج برای درمان اقدام کنید.

هر چند که موقعیت منحنی در ستون فقرات و میزان رشد استخوان‌ها در پیگیری فرایند درمان اهمیت دارد. به عنوان مثال اگر موقعیت منحنی در بخش مرکزی کمر باشد، درمان سخت‌تر است. برای استخوان‌هایی که همچنان در حال رشد هستند نیز روش‌هایی مثل استفاده از بریس مناسب خواهد بود.

روش‌های درمان اسکولیوز چیست؟

تشخیص بیماری در درجه اول به نظر متخصص ارتوپد بستگی دارد. پس از انجام معاینه ستون فقرات، قفسه سینه، دنده‌ها و شانه‌ها احتمال انحراف قابل تشخیص است. هر چند ممکن است در مواردی نیاز به انجام تصویربرداری، سی تی اسکن و ام آر آی باشد.

بر اساس میزان انحراف و با توجه به نظر متخصص ارتوپدی، ممکن است از روش‌های زیر برای درمان استفاده شود:

استفاده از بریس

برای بیمارانی که رشد استخوان آن‌ها تکامل نیافته و میزان انحراف ستون فقرات آن‌ها متوسط است، استفاده از بریس تجویز می‌شود. پوشیدن آن می‌تواند به درمان سریع‌تر منحنی ستون فقرات کمک کند. بریس زیر لباس قابل پوشیدن است و بر اساس پیشرفت بیماری تجویز می‌شود.

درمان با کایروپراکتیک

یک روش درمانی جایگزین برای کاهش و تسکین درد، استفاده از کایروپراکتیک است که به بهبود وضعیت جسمی فرد کمک می‌کند. این روش باعث درمان و اصلاح کامل انحنای ستون فقرات نمی‌شود، با این حال برای مبتلایان به اسکولیوز یک روش مناسب است.

بسیار مهم است که این روش را یک پزشک متخصص در درمان اسکولیوز به شما توصیه کند، چرا که درمان با کایروپراکتیک توسط افراد غیر متخصص می‌تواند موجب شدیدتر شدن علائم شود.

در چه شرایطی عمل جراحی لازم است؟

موارد شدید که با گذشت زمان احتمال پیشرفت آن زیاد است، با توجه به نظر متخصص جراح ستون فقرات نیاز به عمل جراحی خواهد داشت. برای جراحی اسکولیوز معمولا فرایند زیر انجام می‌گیرد:

پیوند استخوان: در صورتی که بخواهید قبل از ازدواج اسکولیوز خود را درمان کنید، پزشک به کمک پیوند چند مهره با استخوان جدید، به بهبود ستون فقرات شما کمک می‌کند. ممکن است برای جراحی به میله فلزی، قلاب و یا پیچ نیاز باشد.

اتاق عمل: عمل جراحی اسکولیوز معمولا بین 4 تا 8 ساعت به طول می‌انجامد. پس از آن بیمار به بخش مراقبت ویژه منتقل می‌شود تا تحت نظر قرار بگیرد. مراقبت پس از عمل جراحی بسیار اهمیت دارد و لازم است که تا زمانی که پزشک عنوان می‌کند، بیمار تمام نکات را رعایت کند.

در پایان به یاد داشته باشید که تشخیص بیماری اسکولیوز و روش درمان به نظر متخصص ارتوپد و جراح ستون فقرات بستگی دارد. با این حال معمولا وجود انحراف در ستون فقرات مانع از ازدواج و یا بارداری نیست. از این رو برای اطمینان بیشتر می‌توانید با یک متخصص ارتوپدی در این باره مشورت کنید.

نتیجه گیری

ازدواج با وجود اسکولیوز کاملاً امکان پذیر است، اما ممکن است چالش هایی را به همراه داشته باشد.

افراد مبتلا به اسکولیوز با رعایت و ایجاد تغییراتی در سبک زندگی مثلاً استراحت های مکرر، اجتناب از کارهای سنگین، انجام مرتب ورزش های تقویتی، و استفاده از وسایل کمکی مناسب، می توانند روابط زناشویی و ازدواج موفقی داشته باشند.

در کل، اسکولیوز لزوماً مانع ازدواج نیست. با برنامه ریزی درست و حمایت یکدیگر، زوج های مبتلا به اسکولیوز هم می توانند ازدواجی شاد و موفق داشته باشند.

کلام آخر اینکه:

با وجود چالش هایی که اسکولیوز ایجاد می کند، با برنامه ریزی صحیح و حمایت از همسر مبتلا، می توان ازدواجی موفق داشت. کلید موفقیت، درک متقابل، ارتباط خوب و تلاش برای تقویت روحیه یکدیگر است.

سوالات متداول

آیا افراد مبتلا به اسکولیوز می توانند ازدواج کنند؟

بله، افراد مبتلا به اسکولیوز می توانند بدون ایجاد مشکلی ازدواج کنند. البته ممکن است در برخی شرایط لازم باشد تا تغییراتی در سبک زندگی ایجاد شود. با این حال این ناهنجاری منع ازدواج و بچه دار شدن نمی شود.

آیا اسکولیوز بر رابطه جنسی تاثیر می گذارد؟

اسکولیوز ممکن است تا حدودی رابطه جنسی را تحت تاثیر قرار دهد. درد و محدودیت حرکتی می تواند مانع از انجام برخی حرکات شود. اما با مشاوره و تغییر روش ها می توان به رابطه ای رضایت بخش دست یافت.

رعایت چه نکاتی برای ازدواج موفق با اسکولیوز لازم است؟

درک و حمایت همسر، ارتباط خوب، تقسیم کار مناسب در منزل، پیگیری درمان، استفاده از وسایل کمکی، ورزش منظم و توجه به نیازهای روحی-روانی از نکات کلیدی برای ازدواج موفق افراد مبتلا به اسکولیوز است.

2 دیدگاه دربارهٔ «آیا اسکولیوز در ازدواج موثر است؟ راه های درمان اسکولیوز»

  1. آیا خانومی که دچار بیماری اسکولیوز هست، می‌تواند این بیماری را به فرزندان خود منتقل کند؟ به عبارتی آیا بیماری ارثی است؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا