جراحی شکستگی استابولوم

جراحی شکستگی استابولوم

استابولوم کلاهک سر استخوان ران بکار می رود ممکن است شما تاکنون این واژه را شنیده باشید و در مورد این بیماری اطلاعاتی داشته باشید. شکستگی استابولوم نوعی شکستگی است که در سوکت مفصل ران اتفاق می افتد، این شکستگی درد زیادی دارد و میزان شیوع این شکستگی بسیار کمتر از شکستگی قسمت بالایی و یا سر استخوان فمور می باشد. علت اصلی شکستگی استابولوم فشار آمدن و ایجاد آسیب به این ناحیه است، حتی ممکن است افراد میان سال و یا افراد مسن در اثر زمین خوردن دچار شکستگی استابولوم شوند.

با ما همراه باشید تا شما را با  استابولوم، علت شکستگی استابولوم، علائم شکستگی استابولوم، درمان شکستگی استابولوم، و جراحی باز و تثبیت خارجی و جراحی تعویض مفصل آشنا کنیم.

استابولوم چیست؟

استخوان ران یکی از بلند ترین مفاصل بدن است که قسمت سوکت مانند آن توسط استابولوم که قسمتی از لگن است شکل می گیرد و ران یک قسمت توپی شکل دارد که بخش بالایی استخوان فمور را در بر می گیرد، هنگام ضربه و آسیب به استابولوم دچار شکستگی می شود که در این صورت سر استخوان فمور داخل مفصل سوکت قرار نمی گیرد و غضروف دچار ساییدگی می شود و باعث ایجاد بیماری آرتریت می شود.

علت شکستگی استابولوم

شکستگی که در استابولوم اتفاق می افتد در اثر ضربه و تصادف و ایجاد فشار به سر استخوان ران رخ می دهد. ضربه وارد شده به سوکت می تواند از ناحیه زانو و یا ضربه به مفصل ران باشد، اما گاهی اوقات اتفاق افتاده است که سر استخوان ران به سوکت فشار می آورد و باعث اسیب به مفصل ران می شود.

اگر آسیب و فشار به سر استخوان فمور ران شدید باشد می تواند باعث ایجاد خونریزی در سر استخوان ران شود که نیاز به مراقبت بسیار زیادی دارد.

در افرادی که استخوان بندی ضعیف و نازکی دارند و افراد مسن و افراد دچار به پوکی استخوان استابولوم بیشتر در معرض شکستگی قرار دارد.

علائم و نشانه های شکستگی استابولوم

از علائم شکستگی ها به خصوص شکستگی استابولوم درد از نوع خفیف تا شدید است و درد هنگام فشار بر روی ران و مفصل زانو تشدید می شود.

برای تشخیص شکستگی استابولوم می توان از موارد روبه رو استفاده کرد، تشخیص به وسیله اشعه ایکس تراکم استخوان فرد، الگوی دررفتگی و شکستگی در اختیار پزشک قرا می گیرد و به وسیله سی تی اسکن اطلاعات بسیار کمک کننده ای در رابطه با مفصل ران در اختیار پزشک قرار می گیرد.

درمان شکستگی استابولوم

ابتدا قبل از تعیین شیوه درمان باید به بررسی مواردی پرداخت مانند الگوی خاصی از شکستگی، میزان دررفتگی و جا به جایی استخوان ها، شرایط جسمانی بیمار و درمان غیر جراحی و غیره.

این شیوه هنگامی اجرا می شود که استخوان ها جا به جا نشده باشند هنگامی که جراحی برای بیمار خطرناک باشد و عواقب بسیار جدی برای بیمار داشته باشد درمان غیر جراحی برای فرد تجویز می شوند مانند افراد مبتلا به پوکی استخوان، بیماری های قلبی که نمی توانند تحت درمان با جراحی قرار گیرند.

درمان غیر جراحی: استفاده از واکر و عصا جهت جلوگیری از فشار آمدن بر روی مفصل به مدت سه ماه تا استخوان به طور کامل بهبود یابد، تثبیت وضعیت استخوان ها برای محدود کردن دامنه حرکتی مفصل با استفاده از زانو بند و یا دستگاهی که میان ران ها قرار می گیرد و مانع از حرکت مفصل ران خواهد شد‌.

درمان با مصرف دارو: مصرف دارو جهت تسکین درد و جلوگیری از ایجاد لخته در رگ های پا

جراحی باز و تثبیت خارجی

ابتدا استخوان های شکسته شده به حالت اولیه خود بر گردانده می شوند سپس جراح صفحات فلزی و پیچ ها را به سطح خارجی استخوان متصل می کند.

جراحی تعویض مفصل ران

این نوع جراحی در آسیب دیدگی های شدید انجام می شود به این صورت که استخوان آسیب دیده و غضروف برداشته و اجزای مصنوعی که پروتز نام دارند جایگزین می شوند. در صورت امکان قبل از جراحی، استخوان با استفاده از صفحات تثبیت کننده و یا پیچ به حالت اولیه و نرمال تغییر وضعیت پیدا می کند. در صورتی که جراح قادر به انجام این کار نباشد جراحی را برای مدتی به تعویق می اندازد تا شکستگی التیام پیدا کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا