دردهای اطراف گردن; علل و راه‌های پیشگیری آن

دردهای اطراف گردن در قرن اخیر و سال‌های اخیر بسیار شایع‌تر از آنی هست که تاکنون بر بشر گذشته است. اهمیت تحصیل و کار با کتاب و رایانه در این قرن یک علت مهم دردهای اطراف گردن است.

اصولا چشم انسان برای کارهای ظریف ساخته نشده است و کارهای ظریف و کار با تلفن‌های هوشمند سبب اضافه کاری چشم و بالطبع گردن می‌شود.

متأسفانه شرایط کرونا و آموزش مجازی سبب یک بار زیادی از حد بر کودکان معلمان و مادران شده که این خود سبب بروز دردهای اطراف گردن، اسکلتی و عضلانی شده است.

 

انواع دردهای اطراف گردن

دردهای اطراف گردن به دو دسته کلی، محوری و انتشاری تقسیم می‌شود. دردهای محوری فقط در حیطه گردن رخ می‌دهد که گاه به شانه و یا پشت سرهم کشیده می‌شود.

درد‌های انتشاری به شانه، دست و بازو است و در واقع شبیه سازی سیاتیکا در کمر برای دردهای اطراف گردن است. دردهای انتشاری اغلب معلول فتق دیسک گردنی است ولی علل دیگری هم مثل بیماری خروجی قفسه صدری و مشکلات شانه هم این دردها را می‌تواند تقلید کند.

دردهای ناشی از آرتروز گردن و یا فتق‌های دیسک‌های دوم تا چهارم گردن هم می‌تواند سبب دردهای محوری شود. سر درد هم گاه به علت دردهای اطراف گردن است و رفتارهای پرخطر گردنی و روحی سبب تشدید این دردها می‌شود.

 

علل دردهای اطراف گردن

از علل ایجاد دردهای اطراف گردن، بیشترین حالت را اسپاسم‌های عضلانی دارند و در درجات بعدی فتق دیسک و تنگی کانال نخاعی و آرتوز قرار دارند.

همواره مشکلات روحی یا یک پایه ایجاد درد و اسپاسم است و یا عامل تشدید مشکل می‌باشد. رفتارهایی که سبب تمرکز چشمی ‌می‌شود و یا نگاه غیرصحیح به رایانه یک عامل مهم حذف تدریجی گودی گردن و ایجاد آرتروز و فتق دیسک می‌شود.

از آنجایی که وزن سر در قیاس، اندازه و تحمل دیسک‌ها تناسبی ندارد، بنابراین نقش عضلات گردنی و گودی گردن به شدت چشمگیر می‌شود و هرگونه عاملی که سبب تضعیف این جز محرکه شود. عاملی است برای ایجاد و تشدید درد‌های اطراف گردن.

 

کار با وسایل الکترونیک عامل مهم در دردهای اطراف گردن

کار با وسایل الکترونیک سبب دردهای اطراف گردن شده است. آنچه بر گردن و کمر و دیسک‌ها اثر سوء دارد موقعیت بدکار کردن است تا امواج مربوطه، ولی امور الکترونیک بیشتر بر چشم و عملکرد مغز اثر سوء دارد.

ارگونومی ‌پشت میز نشینی یک مقوله مفصل است که نحوه تعامل جسم و دستگاه مورد استفاده را ترسیم می‌کند. در یک نگاه کلی می‌توان گفت همواره سر باید در راستای لگن باشد چه در موقعیت ایستادن چه نشستن و چه خوابیدن.

افرادی که حین کار با رایانه یا کتاب و تلفن همراه خود اصطلاحا قوز می‌کنند، شرایط را برای دردهای اطراف گردن و کمر آماده می‌کنند.

 

روش‌های پیشگیری از دردهای اطراف گردن چه می‌باشد؟

\"درد-های-اطراف-گردن\"

یکی از روش‌های پیشگیری از دردهای گردنی و نشانگان خروجی قفسه صدری، نشستن و کار کردن به طرز صحیح است.

تقویت عضلات گردنی شانه، یکی از موارد مهم پیشگیری از فتق دیسک و درد گردن است، نشستن‌های منقطع نیز یک توصیه موثر است. سلامت روح و روان نیز یکی از راه‌های پیشگیری از دردهای اطراف گردن و شانه است.

 

آزمایشات تصویربرداری برای تشخیص دردهای اطراف گردن

ممکن است پزشک آزمایشات تصویربرداری را برای تصویر بهتر از علت درد گردن شما تجویز کند. آزمایشات تصویربرداری عبارتند از:

  • اشعه ایکس: اشعه ایکس می‌تواند مناطقی را که ممکن است عصب‌ها یا نخاع شما تحت فشار قرار گیرند گردن شما نشان دهد.
  • سی تی اسکن: سی تی اسکن تصاویر اشعه ایکس گرفته شده از جهات مختلف را برای ایجاد نمای مقطعی دقیق از ساختارهای داخلی گردن شما ایجاد می‌کند.
  • :MRI ام آر آی از امواج رادیویی و میدان مغناطیسی قوی برای ایجاد تصاویر دقیق از استخوانها و بافت‌های نرم از جمله نخاع و اعصاب ناشی از نخاع استفاده می‌کند.

 

روش‌های درمان دردهای اطراف گردن

  • فیزیوتراپی: یک فیزیوتراپیست می‌تواند وضعیت صحیح، تنظیم و تقویت عضلات گردن را به شما آموزش دهد و از گرما، یخ، تحریک الکتریکی و سایر اقدامات برای تسکین درد و جلوگیری از تشدید بیماری استفاده کند.
  • تحریک الکتریکی عصبی زیر پوستی (TENS): الکترودهایی که روی پوست شما در نزدیکی نواحی دردناک قرار می‌گیرند، تکانه‌های الکتریکی کوچکی را منتقل می‌کنند که می‌تواند دردهای اطراف گردن را تسکین دهد.
  • کشش به وسیله وزنه: این درمان تحت نظر پزشک متخصص و فیزیوتراپیست، ممکن است برخی از دردهای گردن به ویژه دردهای عصبی را تسکین دهد.
  • بی حرکتی کوتاه مدت: با برداشتن فشار از روی عضلات گردن، می‌توان به تسکین درد کمک کرد. می‌توان به وسیله آتل‌های آماده، گردن را در وضعیت ثابت قرار داد. باید توجه داشته باشید این روش درمانی حتما باید با نظر پزشک متخصص گردن و کمر تجویز و مورد استفاده قرار گیرد.

 

جراحی و سایر روش‌های درمان دردهای اطراف گردن

  • تزریق استروئید: ممکن است پزشک داروهای کورتیکواستروئیدی را در نزدیکی ریشه‌های عصبی، مفاصل کوچک در استخوان‌های ستون فقرات گردنی یا ماهیچه‌های گردن تزریق کند تا به تسکین درد کمک کند. داروهای بی حسی مانند لیدوکائین نیز می‌توانند برای تسکین درد گردن تزریق شوند.
  • عمل جراحي: جراحی که به ندرت برای گردن درد مورد نیاز است، ممکن است گزینه ای برای تسکین دردهای عصبی یا نخاعی باشد.

سخن پایانی: دردهای اطراف گردن می‌تواند به دلایل زیادی از جمله نحوه نشستن نادرست، کار کردن نادرست با وسایل الکترونیک و همچنین خوابیدن اشتباه می‌تواند اینگونه دردها را تشدید کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا