طرز نشستن و نحوه خوابیدن با لگن شکسته

شکستگی لگن یکی از شایع ترین و دردناک ترین آسیب های اسکلتی-عضلانی است که می تواند در اثر تصادف، زمین خوردن، ضربات ورزشی و…. به وجود آید. این آسیب می تواند در توانایی حرکتی و فعالیت های روزمره تان اختلال ایجاد کند. درد و محدودیت حرکتی ناشی از شکستگی لگن، ممکن است حتی برای هفته ها یا ماه ها پس از آسیب باقی بماند. به همین دلیل، یادگیری طرز نشستن و نحوه خوابیدن با لگن شکسته بسیار حائز اهمیت است.

در این مقاله، به بررسی روش های مناسب برای نشستن، بلند شدن، خوابیدن و سایر فعالیت های روزمره در افراد مبتلا به شکستگی لگن می پردازیم. پس اگر دچار شکستگی لگن هستید با ما در این مقاله همراه باشید تا با نحوه خوابیدن و نشستن با لگن شکسته اشنا شوید.

شکستگی لگن و علت آن

شکستگی لگن یکی از شایع ترین شکستگی ها در اندام تحتانی است که می تواند در اثر ضربه یا آسیب دیدگی به ناحیه لگن ایجاد شود. لگن، استخوان حلقه ای شکل بزرگی در قاعده ستون مهره ها است که شکم و لگن را احاطه می کند. این استخوان نقش مهمی در ثبات و حمایت اندام تحتانی دارد.

دو نمونه شکستگی استابولوم لگن

شکستگی لگن معمولاً در اثر تصادفات رانندگی، سقوط از ارتفاع، ضربه مستقیم به ناحیه لگن مانند حوادث ورزشی، یا سایر آسیب ها ایجاد می شود. افراد مسن و افراد مبتلا به پوکی استخوان نیز به دلیل تراکم استخوانی پایین، بیشتر در معرض خطر شکستگی لگن هستند.

این شکستگی یا به صورت کامل ایجاد می شود یا به صورت ناقص. در شکستگی ناقص ترکی در لگن ایجاد می شود اما استخوان کاملاً شکسته نمی شود. در شکستگی کامل، لگن به طور کامل دچار شکستگی می شود که نیاز به جراحی دارد. عوارض و نشانه های شکستگی لگن شامل درد شدید، خون ریزی، محدودیت حرکتی و عدم توانایی در راه رفتن می شود.

عمل تعویض مفصل لگن برای درمان شکستگی لگن

همانطور که گفتیم شکستگی لگن یکی از آسیب های شایعی است که ممکن است در اثر ضربات وارده به ناحیه لگن به وجود آید. اگر شکستگی به قدری شدید باشد که امکان ترمیم استخوان وجود نداشته باشد، در این صورت تنها راه درمان، عمل جراحی تعویض مفصل لگن است. در این عمل جراحی، مفصل آسیب دیده لگن کاملاً برداشته می شود و با یک پروتز مصنوعی جایگزین می شود.

جراحی تعویض مفصل لگن

در این عمل، ابتدا بیمار بیهوش می شود. سپس بهترین جراح تعویض مفصل لگن برشی در ناحیه لگن ایجاد می کند و قطعات استخوان شکسته را بر می دارد و مفصل لگن را به طور کامل تخلیه می کند.

در مرحله بعد پروتزهای مصنوعی فلزی یا پلاستیکی جایگزین استخوان های آسیب دیده می شوند. این پروتزها معمولاً به استخوان لگن به صورت ثابت متصل می شوند تا مفصل مصنوعی لگن را تشکیل دهند. در نهایت محل برش بخیه زده می شود و عمل جراحی به پایان می رسد.

پس از انجام این عمل نیاز به استراحت و رعایت مراقبت های لازم را دارید تا بتوانبد مجدداً راه بروبد. این عمل می تواند به طور کامل عملکرد لگن و کیفیت زندگی شما را بهبود بخشد.

زندگی و لنگش بعد از عمل تعویض مفصل لگن

اگر عمل تعویض مفصل انجام دادید، پس از عمل جراحی، به مدت چند روز تا چند هفته در بیمارستان بستری خواهید ماند. در این مدت، درد و ورم در ناحیه ای که جراحی انجام دادید، احساس می کنید که با مسکن و آنتی بیوتیک کنترل می شود. پانسمان محل عمل باید به طور مرتب تعویض شود تا از عفونت پیشگیری شود.

پس از اینکه از بیمارستان مرخص شدید، باید رژیم غذایی مناسب داشته باشید، داروهایتان را منظم مصرف کنید و به طور کلی مراقبت های پس از عمل را به خوبی رعایت کنید. همچنین انجام فیزیوتراپی و توانبخشی برای بازگرداندن قدرت عضلانی و دامنه حرکتی مفصل بسیار ضروری است.

اگر در اوایل انجام این جراحی هنگام راه رفتن میلنگید، نگران نباشید چرا که لنگیدن پس از این عمل امری طبیعی و موقتی است. بلافاصله پس از انجام این عمل، نمی توانید وزن خود را روی پایتان بیندازید یا به آن فشار آورید،س برای راه رفتن می توانید از ویلچر یا واکر استفاده کنید.

به تدریج با فیزیوتراپی و توانبخشی، می توانید با کمک عصا شروع به راه رفتن کنید اما در ابتدا لنگش شدیدی خواهد داشت.  در هفته ها و ماه های اول پس از عمل، این لنگیدن وجود دارد زیرا عضلات اطراف مفصل تعویض شده ضعیف شده اند و باید دوباره تقویت شوند؛ همچنین بدن باید به پروتز جدید عادت کند.

با گذشت زمان و انجام مرتب تمرینات فیزیوتراپی، لنگشتان کمتر شده و میتوانید به مرور راه بروید.

نحوه خوابیدن با لگن شکسته

نحوه خوابیدن با لگن شکسته یا بعد از جراحی تعویض مفصل لگن  باید به گونه ای باشد که  هیچ فشار اضافی بر محل شکستگی یا محلی که جراحی شده است، وارد نشود و فرایند بهبودی تسریع گردد.

در این راستا  استفاده از بالش زیر زانوها، خوابیدن روی پشت با اندکی چرخش به سمت شکم، قرار دادن بالش کوچکی زیر شکم، صاف نگه داشتن پاها، استفاده از بالش فنری و تغییر موقعیت بدن در طول روز، از جمله نکاتی هستند که باید در نحوه خوابیدنتان رعایت کنید.

با  رعایت این نکات، فشار بر ناحیه شکستگی کاهش می یابد و وزن بدنتان به یک اندازه در کل بدنتان توزیع می شود تا فرایند ترمیم استخوان آسان تر شود. البته بهتر است در مورد بهترین شیوه خوابیدن بعد از جراحی یا با لگن شکسته با پزشکتان مشورت کنید.

طرز نشستن با لگن شکسته و بعد از جراحی

اگر لگنتان شکسته است باید بسیار محتاط عمل کنبد. طرز نشستن با لگن شکسته  بسیار مهم است تا فشار اضافی بر روی محل شکستگی وارد نشود.

بهتر است روی صندلی مخصوص با پشتی بلند و نرم بنشینید تا ستون فقرات در وضعیت مناسب قرار گیرد و زانوها بالاتر از لگن قرار نگیرد و پاها کاملاً روی زمین باشند تا وزن بدنتان به صورت مساوی توزیع شود و به لگنتان فشاری وارد نشود. استفاده از بالش کوچک زیر شکم و پشت کمر نیز می تواند به نشستن صحیح شما کمک کند.

پس از عمل جراحی نیز باید همین نکات را رعایت کنید و از نشستن های طولانی در یک وضعیت پرهیز کنید. تغییر وضعیت نشستن و پیاده روی های کوتاه می تواند به بهبودیتان کمک کند.

طرز نشستن و نحوه خوابیدن با لگن شکسته

کلام آخر

شکستگی لگن نیاز به مراقبت های ویژه ای دارد تا بهبودی کامل و سریع تر ایجاد شود. در این راستا رعایت نحوه صحیح نشستن و خوابیدن برای کاهش فشار بر روی ناحیه شکستگی بسیار اهمیت دارد. در صورتی که شکستگی شدید باشد، ممکن است نیاز به جراحی و تعویض مفصل داشته باشید که پس از آن نیز رعایت نکاتی برای جلوگیری از آسیب به مفصل جدید ضروری است. لنگش پس از این عمل امری طبیعی است که با گذشت زمان و انجام مرتب فیزیوتراپی بهبود می یابد. بنابراین رعایت توصیه های پزشک و پیگیری درمان می تواند به بازگشت سریع تر سلامتی و عملکرد صحیح لگنتان کمک شایانی کند.

سوالات متداول

چرا بعد از تعویض مفصل لگن، میلنگم؟

علت اصلی لنگیدن بعد از عمل، ضعف عضلانی و سفتی مفصل تازه جایگزین شده است. با فیزیوتراپی و تمرین، لنگشتان بهبود می یابد و معمولاً بعد 1 تا 2 سال به صورت کاملا عادی می توانید راه بروید.

چگونه با لگن شکسته بنشینم؟

اگر لگنتان شکسته یا جراحی انجام دادی بهتر است روی صندلی مخصوص با پشتی بلند و نرم بنشینید. هنگام نشستن زانوهایتان نباید بالاتر از لگن باشد و پاهایتان باید  روی زمین قرار گیرند. می توانید از بالش کوچک زیر شکم و کمرتان استفاده کنید.

چگونه با لگن شکسته بخوابم؟

برای خوابیدن با لگن شکسته بهتر است روی پشت و کمی چرخیده به طرف شکم بخوابید. از بالش زیر زانوها و شکمتان استفاده کنید و پاهایتان را صاف کنید و از بالش فنری استفاده کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا