کمر درد در سنین مختلف

کمر درد در سنین مختلف بعد از سرما خوردگی ،مشکل جدی بشر در زندگی روزمره می باشد. مشکلی که گاه باعث زجر ایام می شود و گاه سبب دوری از کار و گاها ترک کار می گردد. در کل در  حدود بیست درصد کمر درد ها یک مشکل در تصاویر به صورت واضح مشخص است و الباقی تصاویر فاقد یافته چشمگیر است.

درد کمر در سنین پیری از نظر مردم  اصطلاحا ، متعارف به نظر می رسد. این در حالی است که کمر درد در هیچ سنی جزیی از زندگی به حساب نمی آید و حتی در سنین پیری این درد نشانه تخریب مفاصل یا شکستگی فشرده شونده تدریجی  می باشد.

کمر درد در سنین زیر بیست سال و به خصوص زیر ده سال، علامت سوال بزرگی است که هر پزشکی باید به آن یک جواب روشن دهد. والدین هم نباید از کمر درد کودکان و نوجوانان به راحتی بگذرند. چرا که شایعترین علت کمر درد در سنین زیر بیست سال نقص استخوانی عناصر پشتی مهره یا  به قول دیگر، لغزندگی مهره است .

انواع کمر درد در سنین مختلف

کمر درد در کل به چند گروه طبقه بندی می شود. از نظر زمانی به نوع حاد، تحت حاد و مزمن تقسیم بندی می شود. اما از نظر سنی کمر درد به انواع زیر بیست سال ،بعد پنجاه سال و نوع بینابینی تقسیم می شود. کمر درد های زیر 20 و بالا ی، 50 سال باید جدی تلقی شوند و تصویر برداری باید بلافاصله صورت گیرد. کمر درد در این دو رده سنی باید به نیت رد کردن  مشکلات خاص مثل نقص استخوانی، ناپاداری، عفونت و شکستگی و بدخیمی باشد .

سابقه قبلی بیمار و شرح زندگی وی از نظر بیماری های زمینه ای نقش مهمی در بررسی موضوع دارد .
مثلاً بیماری که سابقه  پوکی استخوان  شدید دارد و یا مصرف کورتون چشمگیر  یا سابقه بدخیمی و …دارد باید به چشم یک مشکل جدی نگاه شوند. بیماری که تغذیه درست ندارد یا دیالیزی است باید به چشم یک عفونت مهره ای نگاه شود تا خلافش ثابت شود. کمر درد در بیماری که سابقه بدخیمی دور یا اخیر داشته، باید متاستاز یا تکه پرانی توده بدخیم اولیه حساب شود تا خلافش ثابت شود. بنابر این فقط کمر درد های سنین میانسالی را با جدیت کمتر پیگیر هستیم آنهم به شرطی که نقص عصبی نداشته باشد و از نظر زمانی بیشتر از یک ماه هم طول نکشیده باشد شایعترین علت کمر درد در افراد میان سال مشکلات اسکلتی عضلانی غیر اختصاصی می باشد و مشکل خاصی معمولا در تصاویر درخواستی مطرح نمی باشد. در غیر اینصورت باید به تصویر برداری ارجح متوسل شد و پیگیری جدی تری  را پیش گرفت. تصویر برداری ارجح از دید مردم اغلب ام ار ای تلقی می شود ولی از دید اهل فن یک رادیو گرافی ساده ایستاده، یا یک سی تی اسکن هدفمند گاها تصویر ارجح محسوب می شود.

بنابراین تصویر برداری برای کمر درد در سنین مختلف، زود هنگام و نابجا به اندازه تاخیر در تصویر برداری بجا و منطقی آسیب زننده خواهد بود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا