کیفوز یا قوز در سنین مختلف

از سنین نوزادی تا سنین پیری قوز پشتی دستخوش تغییراتی می شود و گاها مشکلاتی حاد یا تحت حاد رویه را دچار تغییر چشمگیر می کند. ذات انحنای ستون فقرات در دوران جنینی یک قوز کامل در گردن و پشت و کمر است. به مرور زمان در شش ماهگی بعد از تولد و مرحله گردن گرفتن طفل، گردن به خیل گودی می پیوندد و در یک سالگی و راه افتادن کودک، کمر نیز از. قوز خارج و به گودی گرایش پیدا می کنند و عملا از قوز کلی اولیه اندکی جز ناحیه پشتی چیزی باقی نمی ماند. این ساختار S شکل تا آخر عمر ادامه یافته و گهگاه تشدید یا کمرنگ می شود. 

\"\"

اگر کودک در بدو تولد قوز حادی را به نمایش بگذارد، می تواند نشانه ای از از یک قوز مادرزادی باشد که با یک رادیوگرافی ساده قابل تشخیص است. این قوز مادرزادی تقریبا همیشه کاندید عمل جراحی است.
در سنین شروع بلوغ بخصوص در جنس پسر، گاه یک قوز معمولی تغییر رویه می دهد و تشدید می شود. اگر این قوز سخت باشد و قابل اصلاح باسعی بیمار نباشد، کیفوز شویرمن نام گذاری می شود ولی اگر قابل اصلاح موقعیتی باشد موضوع قوز های عادتی مطرح می شود. 
قوز های ساختاری شویرمن نیازمند کمر بند های طبی خاص در همان سنین رشد هستند که انحراف را صلاح کنند وگرنه ماندگار خواهند شد بنابراین معاینات ادواری در مدارس یک اصل مهم در بهداشت جوامع پیشرفته است. در صورت بی توجهی در دهه دوم، گاها جراحی در دهه سوم و به ندرت دهه چهارم توصیه می شود ولی بعد از این مهلت زمانی دیگر توصیه به کمربند و عمل جراحی در بیاری شویرمن نمی شود.
در سنین میانسالی معمولا قوز دستخوش تغییر خاصی نمی شود مگر شکستگی های مهرهای با انرژی بالا و حاد و گاها بیماری اسپوندیلیت انکیلوزان که شخص را به تدریج خم می کند. در سنین سالخوردگی که بیماری های زمینه ای رو می شوند و از طرفی آرتروز و پوکی استخوان و تخریب دیسک ها نمایان میشوند فرد به تدریج دچار قوز ساختاری می شود. کاهش قدرت عضلانی پشت کمر هم به این کجی بیشتر دامن می زند و عملا ساختار مهره ای نشست می کند. در این شرایط گاها عصا یک وسیله مهم مطرح می شود. بنابراین بررسی های ادواری تراکم سنجی استخوان یک اصل مهم در جوامع بهداشتی می باشد.

هر کمر درد حاد در سنین بالای 50سالگی باید به نوعی یک شکستگی مهرهای یا عفونت مهره ای یا بدخیمی تلقی شود مگر آنکه خلافش ثابت شود.

گاها بیمار سالخورده همراه با کمی پیاده روی دچار یک قوز ترجیحی در ادامه راه رفتن می شود. این افراد بخاطر درد انتشاری به کمر و پا ها نهایتا مجبور به نشستن می شوند.
این شرح حال نمایانگر تنگی کانال نخاعی می باشد که گاها و در صورت امکان نیازمند جراحی می باشند. 

1 دیدگاه دربارهٔ «کیفوز یا قوز در سنین مختلف»

  1. نسیم احمدیان

    پزشک بسیار دلسوز،با اخلاق و ماهری هستند خدارا شاکرم که با این بزرگوار آشنا شدم
    عمل من ، به یکی از بهترین اتفاق های زندگیم مبدل شد و الان خیلی راضی و خشنودم.
    از ایشان کمال تشکر را دارم .
    دستانشان معجزه گر است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا