اسکولیوز و بارداری

آشنایی با اسکولیوز در دوران بارداری

\"اسکولیوز-و-بارداری\"

متخصص ارتوپد اسکولیوز را انحراف یک طرفه ستون فقرات می‌داند. این نقص و بیماری می‌ تواند در هر سنی اتفاق بیفتد اما در صورتی که فرد مبتلا باردار باشد خطری برای مبتلا شدن نوزاد به این بیماری وجود ندارد. مادر باردار در صورت ابتلا به اسکولیوز باید مراقبت‌های خاصی را انجام دهد.

دکتر عبدالله هادی فوق تخصص اسکولیوز و کیفوز تاکید کرده است که ابتلا به این بیماری ارثی نمی‌باشد اما گاهی سابقه خانوادگی می ‌تواند در آن تاثیر داشته باشد.

گاهی مشاهده می‌شود که در خانواده‌ای فردی مبتلا به اسکولیوز شده است. ممکن است ژنی در بین خانواده آنها وجود داشته باشد اما هیچ ژن مشخصی برای ابتلا به این بیماری هنوز پیدا نشده است. به طور کلی جراح ارتوپد می ‌گوید که شرایط عملکردی و محیطی می‌تواند عوامل ابتلا به این بیماری را به وجود بیاورد.

بسیاری از افراد از جراحان ستون فقرات و دیسک فلوشیب سوال می‌کنند که برای ابتلا نشدن نوزاد به اسکولیوز باید چه کارهایی انجام داد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که اقدامات خاصی برای پیشگیری وجود ندارد اما رفتن به استخر شنا و زیاد در معرض کلر قرار گرفتن می‌تواند مقدمات ابتلاء نوزاد و کودک را به اسکولیوز را فراهم کند.

همچنین جراح فوق تخصص اسکولیوز و کیفوز تاکید کرده است که مادر باردار بهتر است که در معرض فلزهای سنگین و یا جیوه قرار نگیرد. زیرا برای رشد کودک مناسب نمی‌باشد.

نحوه تشخیص نوزاد مبتلا به اسکولیوز

\"اسکولیوز-و-بارداری\"

برای اینکه تشخیص داده شود نوزاد شما به اسکولیوز مبتلا شده است یا نه. می‌توان از راه تشخیصی اولتراسوند استفاده کرد.

اما در بیشتر موارد به دلیل نوع قرار گیری نوزاد در رحم مادر اسکولیوز نوزاد قابل تشخیص نمی‌باشد. توجه داشته باشید ابتلای مادر به اسکولیوز هیچ مشکلی را برای نوزاد به وجود نمی‌‌آورد. اما شما باید حتماً در صورت ابتلا به اسکولیوز درباره‌ی نحوه‌ی زایمان خود با پزشک زنان خود مشورت کنید.

زیرا به دلیل انحنا که در ستون فقرات زنان باردار به وجود می‌آید ممکن است که بیهوشی برای آنها غیر ممکن و یا بسیار سخت باشد.

بنابراین در برخی موارد عمل سزارین برای زایمان توصیه می‌شود. دکتر عبدالله هادی اضافه کرد زنان باردار مبتلا به اسکولیوز باید در سه ماه اول بارداری مراقبت‌های خاصی را از کمر خود داشته باشند.

زیرا به طور کلی در دوران بارداری به دلیل هورمون های آزاد شده در بدن، رباط ها و مفاصل بدن کمی شل هستند و همین ممکن است که انحراف ستون فقرات را افزایش دهد و مادر باردار احساس درد در پا و لگن خود را تجربه کند.

بنابراین توصیه می‌‌شود که مراقبت‌های خاصی را در زمان بارداری از کمر داشته باشند و یا می توانند از ابزارهای کمکی نیز استفاده کنند.

خانم‌های باردار مبتلا به اسکولیوز می‌توانند روند درمان را در دوران بارداری انجام دهند اما فقط باید مراقب باشند که در سه ماه اول بارداری حرکات بدنی سنگین را انجام ندهند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا