چرا مراقبت پس از عمل جراحی اسکولیوز مهم است؟

اسکولیوز به معنی انحراف غیر طبیعی ستون فقرات بدن است. گاهی با توجه به تشخیص پزشک معالج نیاز به عمل جراحی اسکولیوز خواهید داشت. با این حال این یک روش درمانی پیچیده است که تبحر جراح، همکاری بیمار و مراقبت‌های بعد از عمل اسکولیوز می‌تواند در روند بهبود تاثیر زیادی داشته باشد. پس از مشاهده علائم اسکولیوز و مراجعه به پزشک امکان دارد نیاز به جراحی داشته باشید.

بسیار مهم است که پس از عمل، توصیه‌های پزشک جراح را جدی بگیرید. حتی احتمال دارد که نیاز به انجام تمرینات فیزیوتراپی تا 6 ماه پس از عمل داشته باشید. قبل از آنکه برای انجام جراحی اقدام کنید، بهتر است با پزشک معالج خود مشورت کنید و تمام مزایا و عوارض روش درمان را بررسی کنید.

عوامل موثر بر بهبود پس از جراحی اسکولیوز

کسانی که در سنین پایین‌تر ناچار به انجام عمل جراحی اسکولیوز می‌شوند، سریع‌تر از افراد مسن دوره نقاهت را سپری می‌کنند. با این حال عوامل زیادی وجود دارند که می‌تواند بر روند بهبود شما پس از عمل جراحی تاثیر داشته باشند.

  • مصرف سیگار: اگر عادت به استعمال دخانیات دارید، باید بدانید که دوره درمان سخت‌تر خواهد بود. وجود نیکوتین باعث شکستگی در فیوژن ستون فقرات می‌شود. به عبارت بهتر وجود نیکوتین، شبیه به این است که روزانه سموم زیادی را وارد بدن خود می‌کنید. توصیه‌ای که وجود دارد این است که تلاش کنید قبل از عمل جراحی اسکولیوز، مصرف سیگار را کاهش دهید.
  • اضافه وزن: اگر از آن دسته از افرادی هستید که اضافه وزن دارید، شرایط بهبود پس از عمل برای شما سخت‌تر است. به منظور کاهش عوارض آن، بهتر است قبل از درمان برای کاهش وزن اقدام کنید.
  • بیماری افسردگی: بیمارانی که از افسردگی رنج می‌برند، پس از عمل جراحی اسکولیوز با چالش‌های زیادی مواجه می‌شوند. بسیار مهم است که فردی در کنار این بیماران وجود داشته باشد تا مراقبت‌های پس از عمل را انجام دهد و در انجام فعالیت و مصرف داروها به آن‌ها کمک کند.

مراقبت پس از جراحی اسکولیوز در بیمارستان

زمانی که به هوش می‌آیید، لازم است چند روزی را در بیمارستان بگذرانید تا تحت مراقبت باشید. این مدت زمان به نظر پزشک متخصص شما بستگی دارد.

پس از عمل جراحی، لازم است که به پشت بخوابید. جراحی اسکولیوز پیچیدگی‌های خود را دارد، همچنین مصرف داروها باعث می‌شود که حالت تعادل نداشته و به مراقبت نیاز داشته باشید.

مراقبت‌های پس از جراحی اسکولیوز، شامل موارد زیر است:

بررسی و پانسمان زخم‌ها

پس از عمل جراحی، نیاز به تعویض پانسمان زخم‌ها خواهید داشت. ممکن است نخ بخیه قابل جذب باشد، در غیر این صورت خارج کردن نخ‌ها بر عهده پزشک است. تا زمانی که زخم‌ها خشک شوند، نیاز است که پانسمان به شکل مرتب تعویض شود.

احتمال دارد که اطراف زخم بی حس باشد و یا اینکه در آن ناحیه کمی احساس سوزش داشته باشید.

آغاز حرکت‌های مجدد

یک روز پس از انجام عمل جراحی اسکولیوز، با تجویز پزشک می‌توانید شروع به راه رفتن کنید. البته نیاز به کمک پرستار و یا متخصص فیزیوتراپی خواهید داشت. بسته به شرایط جراحی، ممکن است برای حرکت کردن به 2 الی 3 روز زمان نیاز داشته باشید.

طبیعی است که در این شرایط درد، ضعف، خستگی و سرگیجه داشته باشید.

رژیم غذایی پس از جراحی

در روز اول، غذا خوردن و نوشیدن مقدور نیست. با توجه به انجام عمل جراحی اسکولیوز، تغذیه شما مایعاتی مثل آب و یا سرم خواهد بود. با شروع فعالیت دستگاه گوارش می‌توانید غذا و سایر نوشیدنی‌ها را میل کنید.

\"مراقبت

یکی از نکات مهم مراقبت پس از عمل جراحی اسکولیوز، ممنوعیت در مصرف سیگار است. وجود نیکوتین و توتون باعث بروز عفونت و طولانی شدن دوره نقاهت می‌شود.

به خانه بر می‌گردید!

در صورتی که شرایط شما از نظر پزشک مناسب باشد، ترخیص خواهید شد. با این قبل از ترخیص، موارد زیر بررسی می‌شود:

  • نحوه بالا و پایین رفتن از تخت: اینکه بتوانید بدون کمک گرفتن از دیگران و تنها با غلت زدن از تخت پایین بیایید و یا به آرامی از آن بالا بروید، اهمیت زیادی دارد.
  • نحوه راه رفتن: احتمالا پزشک جراح از شما می‌خواهد تا راه رفته و یا چند پله را بالا و پایین بروید.
  • رژیم غذایی: در شرایطی که فعالیت دستگاه گوارشتان به خوبی انجام نگیرد، لازم است در بیمارستان باشید. توانایی در اجابت مزاج، به ترخیص شما کمک می‌کند.
  • بررسی علائم عفونت: اگر پزشک نشانه‌های ناشی از عفونت، چرک و ترشح از زخم را مشاهده نکند، اجازه ترخیص بیمار را صادر خواهد کرد.

مراقبت‌های پس از ترخیص

پس از آنکه از بیمارستان مرخص می‌شوید، هنوز هم لازم است که مراقبت‌های پس از عمل جراحی اسکولیوز را انجام دهید. بهتر است طی دو هفته این نکات را رعایت کنید:

حرکات ناگهانی ممنوع!

مهم‌ترین نکاتی که باید به خاطر داشته باشید این است که حرکت‌هایی مثل خم شدن، ایستادن و چرخیدن را به طور ناگهانی انجام ندهید.

  • در این شرایط خم شدن کمر توصیه نمی‌شود.
  • از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید.
  • توجه داشته باشید که چرخاندن ناگهانی ستون فقرات، عوارضی به همراه دارد.

عدم توجه به این نکات باعث می‌شود که درد زیادی را در زمان نقاهت محتمل شوید. بهتر است با تمرین بیشتر، به انجام حرکات صحیح عادت کنید.

ممکن است پزشک برای جلوگیری از این مشکلات، استفاده از بریس یا کمربند طبی را تجویز کند.

مصرف صحیح داروها

اگر درد شدیدی را احساس می‌کنید، لازم است که داروهایی که پزشک تجویز کرده است را مصرف کنید. هر چند که مصرف طولانی مدت داروهای مسکن، عوارض زیادی به همراه دارد.

به همین دلیل تا جایی که می‌توانید درد را مدیریت کنید تا نیازی به مصرف مسکن‌های قوی نداشته باشید. در چنین شرایطی می‌توانید تحت نظر پزشک جراح، استامینوفن استفاده کنید.

تا سه ماه اول، مصرف داروهای غیراستروئیدی مثل ایبوپروفن، ناپروکسن و مواردی مانند آن مجاز نخواهد بود.

ضرورت مراقبت تا چهار هفته پس از عمل جراحی اسکولیوز

از دو تا چهار هفته بعد می‌توانید استحمام کنید. با این حال بسیار مهم است که مراقب باشید. در چنین شرایطی استفاده از وان مجاز است، به شرط آنکه حرکت ناگهانی انجام ندهید.

برای کسانی که محصل هستند، بازگشت به شرایط تحصیل تا یک ماه پس از جراحی اسکولیوز امکان پذیر است. هر چند نمی‌توانید حرکات ورزشی سنگینی انجام دهید.

\"مراقبت

در طی این مدت نیازی به مصرف داروهای مسکن نخواهید داشت و به احتمال زیاد، مصرف مسکن‌های قوی قطع می‌شود.

برای جابجایی و رفت و آمد، بهتر است از خودروهایی استفاده کنید که شرایط صندلی در حالت مناسبی قرار گرفته است.

بیمار تا چه زمانی تحت مراقبت خواهد بود؟

ممکن است با توجه به شرایط بیمار، بازه زمانی مراقبت تا 12 ماه پس از عمل جراحی اسکولیوز ادامه داشته باشد. در طی این مدت لازم است که رادیوگرافی انجام شود. نحوه حرکت شما، انجام فیزیوتراپی‌ها به صورت مداوم، رانندگی، میزان درد و حتی توانایی انجام حرکات ورزشی در طی این مدت تعیین کننده شرایط بهبود خواهند بود.

در این صورت پزشک فرایند جوش خوردن مهره‌ها را بررسی کرده و توصیه‌های نهایی را برای اصلاح سبک زندگی ارائه خواهد کرد.

ممکن است تا یکی دو سال پس از انجام جراحی نیاز به معاینه و عکسبرداری داشته باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا